garpenblogg

Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Kloka ord

Av Maria - 16 april 2009 16:57

häromdagen när jag läste min favorittidning Hundsport Special så föll mina ögon på en mycket välskriven och intressant artikel som Dan Ericsson skrivit om en hunduppfödare vid namn Betty Penn-Bull. Hans artikel avslutades med ett antal kärnfulla och "på pricken" citat från ovan nämnda dam.

Skulle vilja ha med alla, men nöjer mig med några stycken:


"Tänk på att hundar är levande varelser med sinnen, behov och känslor och att deras välbefinnande, hälsa och glädje är ditt ansvar. Det måste vara det du tänker på först och är betydligt viktigare än andra faktorer såsom ära, berömmelse eller annan materiell upphöjelse"


"Du kan inte förvänta dig att andra ska bli vilda av lycka när du vinner om du inte visar någon entusiasm när dina medtävlare vinner, för det handlar om utbyte från två håll"


"Tro inte att du är den enda som haft otur, exvis tikar som gått tomma, valpar som dött, lovande unghundar som utvecklats fel, bra hundar som blivit neddömda, och andra motgångar. Andra uppfödare har också erfarit det och värre olyckor, men de sanna entusiasterna har inte gett upp och det behöver inte heller du göra"


"Sätt värde på andra människors bidrag till hundsporten, vare sig dom är uppfödare, utställare, domare, journalister eller rätt och slätt hundägare eller folk som tycker om hundar. Tillsammans bildar dom en grupp som du också tillhör"


"Tro på dig själv. Lyssna på experterna, men var också självständig och fatta dina egna beslut. Var optimistisk och se framåt, men var också realistisk. Mirakel inträffar sällan och framgång beror oftast på förmåga, uthållighet, vilja och hårt arbete"

 
ANNONS
 
Marie-Louise Winroth

Marie-Louise Winroth

17 april 2009 07:33

Kan inte annat än att hållamed om att citaten var mycket tänkvärda och bra.

http://mygganosirrah.bloggagratis.se

 
Frida

Frida

17 april 2009 22:46

*applåder*
jag ska nog banne mig rama in dem och hänga upp dem på väggen!
Kram hela dan!

http://www.deveritas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 9 april 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - Lördag 24 mars 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ garpenblogg med Blogkeen
Följ garpenblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se