garpenblogg

Alla inlägg under april 2009

Av Maria - 21 april 2009 15:37

Enzo och Rut har träffats och firat sin 4års dag tillsammans- titta så söta dom är med partyhattarna på :-)

Måste oxå ta med en bild på den tredje medlemmen i V-kullen, Vanja som tragiskt nog efter en patella operation som inte fungerade blev tvungen att få somna in. Många varma tankar sänder vi till hennes familj.

Av Maria - 17 april 2009 12:53

och vi har underbart roligt med våra hundar och vänner ute i skogarna i Stava! Vad mycket det gör när alla är glada och positiva, att ha med två småbarn gick som en dans och allt gegg med blod och skankar fixar vi utan större missöden (lite blodfläckar på klåfingriga barn får man leva med:-)

Rex spårar som om han aldrig gjort annat, sist morrade han och bollade med sin skank som en hel rottis!

Ärtan är pigg som en mört och har en arbetskapacitet som Tina förvaltar på bästa vis.

Gamla Harriet ser ut som en spänstig unghund när hon letar efter det skadade rådjuret tillsammans med sin matte Eva-Lena. Harriet som mest är van vid att jaga själv verkar uppskatta att hennes matte äntligen fattat tjusningen med denna hobby :-)

Och våra tjejer Vera & Yoyo är förstås även dom duktiga, Vera börjar inse att det gäller att skärpa sig och fick kämpa lite mer koncentrerat sist. Detta ledde dagen efter till att Vera för första gången i sitt liv gick och lade sig på soffan NÄR VI HADE GÄSTER HEMMA! Det ni, är ett tecken på att hon var tröttare än hon någonsin varit.


här bjuder vi på ett axplock av bilder

Av Maria - 16 april 2009 16:57

häromdagen när jag läste min favorittidning Hundsport Special så föll mina ögon på en mycket välskriven och intressant artikel som Dan Ericsson skrivit om en hunduppfödare vid namn Betty Penn-Bull. Hans artikel avslutades med ett antal kärnfulla och "på pricken" citat från ovan nämnda dam.

Skulle vilja ha med alla, men nöjer mig med några stycken:


"Tänk på att hundar är levande varelser med sinnen, behov och känslor och att deras välbefinnande, hälsa och glädje är ditt ansvar. Det måste vara det du tänker på först och är betydligt viktigare än andra faktorer såsom ära, berömmelse eller annan materiell upphöjelse"


"Du kan inte förvänta dig att andra ska bli vilda av lycka när du vinner om du inte visar någon entusiasm när dina medtävlare vinner, för det handlar om utbyte från två håll"


"Tro inte att du är den enda som haft otur, exvis tikar som gått tomma, valpar som dött, lovande unghundar som utvecklats fel, bra hundar som blivit neddömda, och andra motgångar. Andra uppfödare har också erfarit det och värre olyckor, men de sanna entusiasterna har inte gett upp och det behöver inte heller du göra"


"Sätt värde på andra människors bidrag till hundsporten, vare sig dom är uppfödare, utställare, domare, journalister eller rätt och slätt hundägare eller folk som tycker om hundar. Tillsammans bildar dom en grupp som du också tillhör"


"Tro på dig själv. Lyssna på experterna, men var också självständig och fatta dina egna beslut. Var optimistisk och se framåt, men var också realistisk. Mirakel inträffar sällan och framgång beror oftast på förmåga, uthållighet, vilja och hårt arbete"

Av Maria - 15 april 2009 12:46

Garpenborg's ZsaZsa "NOSA" med matte Elin har lyckats med följande:

Första plats med Pinne nr 2 i hoppklass 2!

tra la la

för er som vill se på loppet gå in på: http://elinshunderi.blogspot.com/


stort GRATTIS från alla oss

Av Maria - 15 april 2009 10:50

Garpenborg's Zelma med matte Åsa och Garpenborg's Ymer med matte Therese kom och hälsade på oss häromdagen - toppen skoj att få träffa dom allihopa. Så kom vi på att det nästan blev en hel valpträff eftersom vi även har Ulla här hemma. 3 av 4 från Y kullen på plats - lovely!

Vera, Yoyo och Ulla var mindre imponerade av fine Ymer. Dom låtsades helt enkelt som om han inte fanns,,, Tur att Ymer har egna tjejer så han inte behöver sin dumma mamma och dumma syrror! :-)

På bilderna ser ni först en familjebild från vänster: Ymer, mamma Vera, Ylle & Yoyo

sedan har vi en Ymer som gör sig fin

och sist en gullig Zelma som gärna skulle vilja smaka på det som finns i påsen (rådjursben!)

Av Maria - 14 april 2009 22:14

Grattis grattis önskar vi Enzo & Rut!

hoppas ni har många lyckliga år framför er med era gulliga familjer

stor kram från alla oss i barndomshemmet

Av Maria - 14 april 2009 16:02

Ullas åtta tuttar borde ju räcka gott åt fyra små tjocka änglar, ändå kivas dom nu lite om godsakerna :-)

Av Maria - 12 april 2009 08:26

vi hade en rätt trist dag igår om man ska se till resultaten, domartanten tyckte inte som vi på en enda punkt på hela långa dagen, och vi som hade så himla många toppenfina hundar med oss. Men så kan det ju vara ibland. Ett stort grattis till alla dom kennlar som fick fina resultat, det var ni väl värda!

Men vi är dom första som säger att det inte handlar om att vinna, utan om att prestera det bästa man kan i ringen, och det gjorde vi. Det är viktigt att tänka på att hundarna ska ha roligt, en utställning får inte bli på bekostnad av dom på något vis. Visst ska det finnas krav, men dom ska vara anpassade efter varje hunds individuella nivå. En valp och junior och även unghund måste få skutta runt mellan varven och kan inte förväntas stå blixtstilla varje sekund i ringen! Vi vill ju att dom ska tycka att det är roligt även som vuxna och inte tappa sugen och se ut som robotar när dom är 2år. Att få hälsa på barn & vuxna samt få godis från höger och vänster är jag helt säker på är det som en staff uppskattar bäst med en utställning så låt oss inte beröva dom det!


Med det sagt vill vi tacka alla våra toppengulliga valpköpare som var på plats, vi älskar ju att tävla i avels och uppfödargrupp och det var extra roligt att vi fick ihop hela tre grupper. Snällt av er att härda ut ända till slutet av dagen det uppskattar vi verkligen!


Nu ska vi tina blod och skankar!

kram från GarpenBorgen 

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards