garpenblogg

Alla inlägg under juni 2009

Av Maria - 16 juni 2009 14:44

en liten Bambi är född i min mammas trädgård! Födelsen var igår och den lilla/e mår lite halvdant. I morse låg han/hon på mammas uppfart på stenplattorna, min mamma ringde viltvårdare som sade att det var ok att flytta Bambi till ett bättre ställe, därav att sötnosen ligger på ett vitt örngott :-)

nu håller vi tummarna för att både det nu bättre vädret och mammans mjölk gör susen och att Bambi snart försvunnit mot Sherwoodskogen

Av Maria - 14 juni 2009 17:16

Ä  N  T  L I  G  E  N!

tog Vera sitt sista cert och är nu champion *tralala*

Om jag räknat rätt nu så är vår fina Vera utställd totalt 38gånger (räknar ej WTS & WDS) och på dessa gånger har hon erhållit 19st CK, 2st HP och har placerat sig hela 14 gånger i bästa tik. Som sämst har hon fått en slät etta. Detta av totalt 33st olika domare.  Som bäst BIR och detta på sin sista utställning i öppenklass nu i avesta, härligt!

(senaste certet tog hon faktiskt just i Avesta för 2år sedan:-)

Vi har så många gånger nu stått både tvåa och trea till certet att det känts som att det gått troll i det hela. Vera har ju oxå under dessa snart 5år som hon har levt hunnit med att föda fram två valpkullar om totalt 10 valpar. Och när hon varit tillbaka i utst.ringen har det funnits nya snygga tikar att konkurrera emot, men nu så, nu hälsar Vera alla att vi ses i Championklass nästa gång :-)


På första bilden ser ni precis när vi får BIR rosetten, det som gör mig nästan lika glad är Nathalies glada min (kennel Evanesences) till vänster i bild, när ens konkurrenter gläds med oss känns livet toppen- tack gulliga Nathalie!


Resten av dagen i avesta var även den helt toppen, Garpenborg's Agda, Meduza fick en 1a och kom 3a i juniorklassen- Grattis Sofia & Meduza, det är alltid lika roligt att träffa er, ni är alltid härligt sprudlande glada!

Garpenborg's Ärtan vann unghundsklassen med CK och kom 4a bästa tik, grattis till er två, toppen mysigt att åka tillsammans och det vill vi göra många fler gånger tack ;-) Stort tack oxå för att du hjälpte oss att visa Yoyo med den äran till en 3e placering i öppenklass.


Sedan såg vi ytterligare en söt liten Rex dotter! Kronsäters Wildwin, söt som sjutton som synes, men inte så förtjust i regn :-) som ni ser på sista bilden.


Vår uppf.grupp fick HP och vi måste oxå tacka Lars på kennel Wild boytons för hjälpen med att visa Yoyo i gruppen, det blev lite hastigt påkommet :-) stort tack!


Avslutningsvis vill vi tacka för all glada tillrop via telefon och sms

T A C K

Kramar Maria & Matthias & Kristoffer & Vera & Yoyo

Av Maria - 13 juni 2009 22:31

på bordet!

och det vet ju förstås Garpenborg's Zören om, därför ligger han här på husse & mattes bord som en tjusig dekoration. En staffelöpare *ler* undras om Duka eller Hemtex vill nappa på konceptet?

Av Maria - 13 juni 2009 17:08

samtidigt som Lina med familj var här upptäckte vi att brindlepojken öppnat sitt ena öga på glänt. 10dagar gammal. (var alltså igår) Resten ser oxå ut som att det är på G nu.

Av Maria - 13 juni 2009 17:04

när vi får besök. En staff på varje sida vid fikat :-)

(mitt emellan Vera & Yoyo sitter Lina med sin son Hector)

Av Maria - 12 juni 2009 17:34

var Yoyo lika bortskämd som valp som hon är som vuxen. Fattas bara annat. Ska man nu bo kvar i barndomshemmet och få dela husse & mattes tid med en massa valpar och annat tidsödande så måste man ju få kompensation för detta :-)

Av Maria - 12 juni 2009 17:31

Garpenborg's Zören som valp

Av Maria - 11 juni 2009 23:00

finns nu inte mer.

Hon fick somna in i tisdags pga epilepsi, det är en oerhört stor sorg, först och främst för hennes familj, men förstås även för oss som uppfödare, för alla som har kullsyskon och för Marianne som har mamma Julia. Alla är vi berörda av Aztas olyckliga öde och sänder många varma tankar till Fam Backe.

Azta var i särklass den vildaste & minsta valpen i kullen. Snabb som en blixt och alltid med bus i uppsynen for hon runt i valprummet. Som vuxen blev hon både vacker och klok, och litenheten blev till ett minne blott, för Azta blev nämligen en rejäl dam.



När jag sitter och letar efter en passande bild av Azta till detta inlägg slås jag av hur ont det gör att se dessa valpbilder. Självklart pga hennes öde, men även pga Zcobydoo "Ian's" öde som ju ådrog sig en fraktur i knät och aldrig fick leva till att bli vuxen. Dessa sju ljuvliga valpar som jag har så mycket minnen av, och så blev det ett kort liv för fler av dom.

Vilken sorg!

Tur att Zören, Hedda, Zelma, Malte & Nosa lever i högsta välmåga

Men visste man om allt i förväg som skulle hända med vissa valpar så skulle man aldrig våga eller orka fortsätta vara uppfödare.




Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards