garpenblogg

Alla inlägg under augusti 2009

Av Maria - 18 augusti 2009 18:32

G-borg Dagny fick vi äran att pussa på häromdagen, lika charmig som senast vi sågs :-)

Tack till husse & matte för att ni svängde förbi med henne!

Av Maria - 18 augusti 2009 18:24

här är G-borg Ymer med sin bästis Chicka

tack till matte Therese för bilden!



Av Maria - 18 augusti 2009 10:44

Alltsomoftast om jag råkar höra eller läsa kritik mot uppfödare häpnar jag över skribenternas okunskap. Om vi bortser från alla direkta faktafel och bristande erfarenhet som förstås lätt gör att man som grön inom ett område tror att allt är svart eller vitt så kvarstår ett faktum:

Om nu uppfödarna av rasen xx är så fruktansvärt oseriösa på alla plan, hur kom det sig att kritikern själv föll för rasen? För någon hund av rasen xx måste ju gjort bra reklam för sin ras och fått personen i fråga att vilja köpa just en xx... Och hur blev denna hund till? Jo säkert genom ett jäkla arbete nerlagt av flera uppfödare under många års tid :-)


Visst finns det oseriösa uppfödare - precis som det finns oseriösa människor på alla områden - men dom är i klar minoritet. Resten är hårt arbetande människor som lägger ner absurt mycket arbete på sin hobby. Oavsett om man föder upp sin första kull eller sin hundrade kull så vill ALLA uppfödare få fram friska trevliga och fina hundar, så är det bara. Vi har bara, som tur är, olika tycke och smak och olika vägar fram mot våra mål. Men en sak är säker, man kommer inte fortare fram mot målet genom att racka ner på andra! Och det samma gäller vanliga hundägare, rasen xx blir inte sundare/trevligare/snyggare genom att ni sitter bakom era skärmar och kritiserar - utan nästa gång ni köper en hund (ja oavsett om ni nu ÄR missnöjda med erat val och byter ras) så köp från en uppfödare som ni litar på och som utför de hälsotester som ni tycker är viktiga. Ställ de frågor som ni känner är viktiga och följ sedan uppfödarens råd när ni väl fått hem er guldklimp.


För vi uppfödare behöver er vetgiriga och engagerade valpköpare, precis på samma vis som ni behöver oss, så låt oss lita mer på varandra.


Och glöm inte - vi är alla ambasadörer för vår ras, välskötta och välmående hundar borde vara allas gemensamma mål.

Av Maria - 18 augusti 2009 10:14

häromdagen av Åsa, Haidi och G-borg Odessa samt G-borg Tösen. Av något skäl jag inte vet vilket så hade jag sett framför mig att Mango och Odessa skulle finna varandra, ja en 12åring och en 11åring, halvsyskon - dom skulle lulla runt ihop och,,,,ja,,, hursomhelst så tyckte dom inte alls att det var någon bra idé. Dom tyckte inte illa om varandra, men det var ingen direkt glädje heller.

Däremot tyckte Mango att söta 2åriga Tösen var något alldeles extra :-) Tösen hade ingen lust att flörta alls och Mango gubbens uppvaktning fick henne bara på dåligt humör *skrattar* Ja ni ser själva på bilderna hur hon bemötte honom, något som bara fick Mango att sträcka lite extra på sig och satsa igen!

Av Maria - 17 augusti 2009 18:22

är luktärter! Har satt dom ute på tomten när nog varje år i bergis 15års tid- och alltid blir jag på lika gott humör när jag kan kila ut med en sax och klippa ihop en bukett att ta in. Doften är underbar och dom är så vackra att se på, världens bästa 1års blommor!

(fick slinka med en liten viol som självsått sig)

Av Maria - 14 augusti 2009 23:40

På första bilden ser ni från vänster:

Pappa Rex, G-borg Busfia, G-borg Bedårande Ebba, G-borg Björn och mamma G-borg Zamsara

På andra bilden har Rex barn G-borg Asta och G-borg Alte anslutit sig längst till höger.

Och eftersom Blenda inte hann fram så kommer en bild separat på henne. Tänk att ha hela 6st Rex bebisar hemma samtdigt, lovely!

REX
Av Maria - 14 augusti 2009 22:50

Valpträffen i söndags blev en supertrevlig träff tack vare alla glada deltagare, föredragshållaren Frida från Dogland samt ett toppenväder! Vi hade satt upp ett tält mest för säkerhetsskull men det visade sig vara ett smart drag då vi i alla fall fick lite skugga tack vare den (tack Malin & Ove för lånet!)

Temat för denna valpträff var "Berikning", med inriktning på foderberikning samt "den unga hunden". De fyrbenta deltagarna fick testa på broccoli, annanas, tomater, råa ägg, märgben med divere fyllning, popcorn samt köttfärsisglassar. Då det var mycket att hålla ordning på var det inte alla som ville/vågade sig på att testa allt som bjöds, men tanken var mer att ge tips på vad man kan hitta på i vardagen. De tvåbenta var mindre lättdistraherade och kunde äta muffins och dricka läsk utan några större bekymmer som tur var :-)

Partiska som vi är tyckte vi att alla valparna hade utvecklats superfint, men framförallt är vi imponerade av lugnet som rådde! Det är inte många valpträffar oavsett ras där det knappt hörs ett pip. Kanske var det värmen, eller så är det Rex coola australiensiska gener som slagit igenom :-)

Från A kullen var det dessa två som kom;

G-borg Asta & G-borg Alte

Från B kullen var det dessa tre:

G-borg Busfia "Maya"

G-borg Björn "Avlin"

G-borg Bedårande Ebba

Sedan var förstås pappa Rex på plats, och på mamma fronten så hade Hedda kommit som alltså är mor till B kullen. Vi hade även Rex dotter Garpendotter "Blenda" med oss, och icke att förglömma de två icke g-borgs födda Diamond (amstaff) samt Dino (Rozcoes uppfödning)


STORT tack till er allihopa, super skoj att få se er alla tillsammans!


Av Maria - 14 augusti 2009 08:40

här ser ni dom små som bara 2v gamla sovandes sött med mamma Vera. Från vänster ligger: Älvis, Äbbe, Äventyrlige Zion, Ärbara Tösen, Ärtan och närmast i bild Älskade Nelson.

Det känns som att det var igår men det var det alltså inte ;-)

Hoppas ni får en toppen dag!

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards