garpenblogg

Direktlänk till inlägg 14 november 2009

Rätt ägare?

Av Maria - 14 november 2009 17:09

Självklart behöver alla hundar av alla raser rätta ägare, vem vill ha fel ägare?   

Men att säga att staffen MER än någon annan ras behöver rätt ägare håller vi inte med om. Det vore att peka ut den som något som vi absolut inte anser att den är, dvs i behov av något alldeles speciellt för att kunna blomstra och vara en fungerande individ.


Våra valpköpare är människor från vitt skilda bakgrund, åldrar varierande från 20 upp till 75år, vissa är förstagångshundägare medans andra haft hund i många år innan dom valde att utöka familjen med just en staff. Vissa är tävlingsinriktade redan från start, andra blir det med tiden och den största delen vill bara ha en härlig sällskapshund med mycket fart och glädje i. Vi vågar påstå att i princip alla är nöjda med sitt val av ras och vi med dom.  Med 99st födda staffar under en period av 14år känner vi oss trygga i förvissningen om att det en staff behöver av sin ägare är Kärlek, Närhet, Tid, Möjligheter att få utlopp för sin energi och åter Kärlek.  


Gladare piggare studsbollar än staffar får man leta efter, och i vår mening är egentligen de enda olämpliga ägarna (nu bortser vi från dessa som förstås ej skall ha hund alls av olika skäl) de som vill ha en hund som är diskret, stillsam och som gillar att ligga/vara för sig själv.  

Staffarna har för det mesta ett stort behov av fysisk närhet och vill inte bli förvisade till en hörna av vardagsrummet, nej dom vill helst ligga nära och om det går ovanpå sina älskade ägare (ja med vissa undantag självklart som det alltid finns)

Mao, har man massor av kärlek och tid man gärna vill ge en 4bent familjemedlem samt att man uppskattar en hund med mycket fart i kan Staffen vara en av flera lämpliga raser!


Här några bilder på våra egna högt älskade studsbollar:

  

    
 
ANNONS
 
Marianne

Marianne

14 november 2009 23:16

Du är bara bäst, Maria! ;-) Kloka ord som vanligt!!!

/kram

http://winniehurst.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sophie och Fredrik

15 november 2009 00:06

Har aldrig träffat en gladare och kärleksfullare hund än staffen, så otroligt härliga. Kram Sophie och Fredrik

 
Elin oh Nosa

Elin oh Nosa

15 november 2009 00:11

Åh vad bra skrivet Maria! Håller helt med dig!

Är förresten jättenyfiken hur det verkar gå?:)

kramkram

http://www.minstaff.se

 
Neta

Neta

16 november 2009 13:09

Jag håller också med dig Maria i allt du skriver! Att staffar älskar kroppskontakt och helst vill ligga ovanpå sina ägare kan jag verkligen intyga! :-) Hälsningar Neta

http://kaveryd.bloggagratis.se

 
Elin

Elin

17 november 2009 21:16

Så kloka ord av dig Maria.

Kan inget annat än o buga o håll med!

kram

http://emblaoalte.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 7 okt 12:57


Ja fantastiska resultat för Garpisar har regnat över oss i helgerna tre ...

Av Maria - Tisdag 3 okt 16:03


Vi har de senaste veckorna undrat varför vi inte sett den vackre och galet charmige katten Felix på länge. Barnen (och även jag) har ropat hans namn vid alla de ställen vi vanligtvis brukar möta honom, men utan framgång. Så sent som förra veckan spra...

Av Maria - Lördag 23 sept 15:03


Vår yngsta fyrbenta flockmedlem driver mig till vansinne med sin överskottsenergi och nu är det basta! Astrid som var en sådan ljuvlig valp har senaste halvåret blivit mer och mer påfrestande,,,detta trots att hon tränas i nosework hyfsat regelbundet...

Av Maria - Torsdag 31 aug 17:46


Fotograf: Diana Nagy

Av Maria - Torsdag 31 aug 16:24


Så oerhört duktig, de små for ut med en rasande fart för 8v sedan och allt har gått som på räls sedan dess Hon pysslar och fixar och matar och busar, enda nackdelen är dessa upplägg hon gör,,, Valparna är nöjda iof men stackars Ålga blir ju magrar...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ garpenblogg med Blogkeen
Följ garpenblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se