garpenblogg

Direktlänk till inlägg 12 juli 2010

En i mängden?

Av Maria - 12 juli 2010 16:00

hade ett intr samtal med en tjej som ringde, hon sökte efter en staffevalp. Vi kom in på skillanderna mellan "stora" och "små" kennlar, eller som man kanske oxå kan säga "gamla" eller nya" lite beroende på hur man ser på det. Som blivande hundägare kanske man lätt tänker att man får mer tid och uppmärksamhet hos en mindre/ny kennel, än att riskera att bli en i mändgen av valpköpare hos den större kenneln. Då tänkt att större kennel innebär att kenneln har fler valpköpare att ta hand om, inte kanske nödvändigtvis att kenneln i sig har fler hundar, ja ni fattar hur jag menar.

Det finns logik i den tanken, ibland undrar jag själv hur sjutton vi hinner med alla :-) Åren går och ja, visst blir fler och fler valpköpare. Vissa återkommer ju, som tur är! Det är vi glada över. Samtidigt finns det fler sätt att se på det, hos en äldre/större kennel blir man kanske även "en i gänget" i stället för "en i mängden"- vi hoppas i alla fall på att många av våra valpköpare känner så, ja att dom hittat en gemenskap som innefattar fler än bara mig & Matthias.

Ibland är det ju även så att den äldre kenneln har hållt på länge av en anledning, och den anledningen är ofta ett brinnande intresse samt en "kår" av superduktiga valpköpare :-)

Jag känner att jag är lite ute på tunn is i detta inlägg då min mening på intet sätt är att förringa nya kennlar, tvärtom- alla har vi börjat någongång. Utan mer att skillnader överlag ÄR intressant att fundera kring. Vi vet ju alla att det inte heller är helt ovanligt att kennlar "Poppar upp" och sedan "poppar dom bort" efter en eller ett par kullar. Kanske har det hänt saker i livet som gör att uppfödningen måste läggas på is, kanske var det inte så kul/intr som man tänkt sig, kanske man helt enkelt bara ville ha en kull. I alla fall undrar jag ibland vad som händer med dessa kennlars valpköpare. Är övertygad om att många får den stöttning dom behöver ändå från sina uppfödare, men kanske inte alla?


Nå, viktigast för valpspekulanterna är ju (som vi säkert alla, gamla som nya håller med om) att dom hittar en ras som passar dem, sedan en kennel dom trivs med och till sist ett par föräldradjur med de egenskaper som i deras ögon känns bra. För att kenneln i fråga är nöjd med sin ras, sig själva och sina avelsdjur håller jag för ett faktum :-)


Lycka till alla blivande staffeägare!


på bilden ovan ser ni några av alla våra härliga valpköpare från World terrier show 2008, själv jag sitter längst till vänster med Kristoffer i magen, tiden rinner verkligen iväg!

fotot är taget av Matthias    

 
ANNONS
 
Tina

Tina

12 juli 2010 17:09

Jag känner mig helt klart som en i det glada gänget!
Bamsekramar!

http://www.tinric.com

 
Ingen bild

Sofia

12 juli 2010 22:00

Kan inget annat än att hålla med Tina. Tack för allt Maria...... speciellt för min underbara röda stjärna Alfons. Hade du inte lagt ner så mycket tid som du gör på allt avelsarbete etc, så hade jag inte haft min röda prins här hos mig. Tack ännu en gång!

 
Ingen bild

Jessica & Jögge

13 juli 2010 08:20

Vi med ;)Så glada att vi valde er!

 
Ingen bild

Åsa & co

13 juli 2010 14:06

Nu har vi varit en i gänget i 12 år!
Kul att få träffa er alla igår.
Tösen tackar för resan till Finland och vi håller tummarna att det nu växer valpar i hennes mage. Fina de är på bilden!

 
Diana

Diana

13 juli 2010 19:15

Jag håller också med Tina. Jag trivs med dig som uppfödare och även privat. Känner mig aldrig bortglömd och kan alltid ringa dig när jag känner att jag har problem med mina små barn. Jag har ju 3 underbara hundar från dig och bättre kan man inte få. Du och Mattias är bästa

http://www.ylleulla.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 9 april 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - Lördag 24 mars 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ garpenblogg med Blogkeen
Följ garpenblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se