garpenblogg

Alla inlägg under februari 2012

Av Maria - 23 februari 2012 14:00


jag vet att jag tjatar ut denna bilden ovan, men ni är SÅ söta på den! Från vänster syns Öjvind "Buddha", Överman "Benji" Ögonsten "Sessan" och längst till höger Östen som oxå kallas just Östen   


eftersom era uppfödare dessvärre fortfarande ligger nerbäddade i influensans efterdyningar så kommer grattiskortet att dimpa ner lite senare, men så länge bjuder vi på en enkel tulipan :-)


 

 
Av Maria - 22 februari 2012 10:55

det finns roligare saker än influensa, kan komma på en hel drös med åkommor jag hellre har. Kan iof komma på en hel del grejer som är betydligt värre oxå. Men ska man tänka så kan man ju aldrig gnälla om nåt och nu känner jag för att gnälla lite. Barnen mår bra, men jag & Matthias har sett bättre dagar- så mao har vi nu ett hus fyllt av 3 pigga hundar och 2 pigga barn medans vi skulle behöva ligga med feberfrossa i lugn och ro. När bara tyngden av kläderna mot huden smärtar så är det inte störtskönt med 15kg staff på magen...

Nåååå, sådärja: färdig gnällt.

Vi hade i stället turen att få vila ögonen på vackra Majken! Garpenborg's Gudagåva, som hon heter i stamtavlan var i stan med sin familj och eftersom stadens museeum inte förstått det fina med hundar som besökande gäster så fick Majken hänga lite med oss.

       


trist med en sjuk pappa,,,

   

Av Maria - 21 februari 2012 11:19

TINA håller kurser och jag råkar veta att det finns platser kvar! Gå in och kika på hennes hemsida om ni vill läsa mer än det jag klippte ut nedan. Hon har massagekurser, rallylydnadskurser samt klickerkurser oxå :-)


Vardagslydnad
För hundar från sex månader, som gått någon form av kurs tidigare, eller
har förkunskaper som från en valpkurs. Vi bygger vidare på valpkursen med lite svårare övningar och ställer lite mer krav på hundarna.


Precis som på valpkursen blandar vi teori med praktik och träning med uppfostran. Vi träffas en gång i veckan, 1,5 timmar åt gången under fem veckors tid.
På den tiden ska vi arbeta med:

Kontakt
Hantering

Inkallning

Stopp

Möten,
Koppelträning

Förbud

Passivitet
Aktivering och lite till.
Alla raser är välkomna.

Kursstart - Torsdag 8/3 kl: 18.30-20.00
Kurstillfällen: 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4
Plats: Inom och utomhus - på Ullas Hunddagis i Pampas.
Pris per hund: 1100:-



   


Av Maria - 20 februari 2012 09:38

efter en promenix i det kalla vintervädret

 

söt som socker den lilla Yoyo dottern, tack matte Lisa för bilden   

Av Maria - 19 februari 2012 23:45

hoppas ni båda hade en härlig sexårsdag!

nedan bjuder vi på en bildkavalkad- först en bild på er när ni låg i mamma Sagas mage :-)

 


sedan några på er efter att ni pluppat ut, först en där er halvsyrra Vera oxå ligger och myser i valplådan

         


sen en där Stig busar med Vera

 

sedan några på Wita

             


Stor kram från alla oss

(ps vi skulle gärna lägga ut fler bilder på Stig, men vi har inga :-( så det är inget annat skäl än detta som Wita gör att Wita är på fler bilder ds)

Av Maria - 18 februari 2012 12:45

lite fler bilder från en av vinterpromenaderna. Det finns mycket spring i dessa 1åriga staffeben

           

tar igen sig lite inför nästa tjurrusning (dessutom fylls täcket med snö som blir till snöbollar av att pressas mellan bröstkorg & täcke - skönt att matte plockar ut dem mellan varven)

Av Maria - 17 februari 2012 16:21

har tur som har en snäll storebror att ligga brevid.

Idag har även samma storebror snott dumleklubbor och delat med sig till den lille sjuke

   

Av Maria - 17 februari 2012 13:57

när man kommer in med ett gäng staffar i 1års åldern på en begränsad yta och med hussar & mattar som är glada över att se varandra och som helst vill prata samtidigt som massa papper ska skrivas och ögon droppas så blir det lätt KAOS. En stackars mops satt förstelnad mellan sin husses ben och iaktog spektaklet, vi andra fumlade svettiga med stamtavlor och sköra papper mellan våra händer som långsamt förlorade känseln pga de hårt lindande koppel vi samtidigt höll i. Vilken lättnad när dörrarna till ögonlysningsrummet öppnade sig samtidigt som vi fick flytta till mer avskilt väntrum :-)

  

Först ut var Ulla & Rex son Vilde från H-kullen. Han missade förra röntgentiden och var således på plats idag istället. Hans ögon såg mkt fina ut, dock fanns där 3ögonfransar som satt lite knasigt, det kallas distichiasis (onormalt placerade hår på ögonlockskanten) Men inget som besvärar honom eller som man behöver göra något åt. De nya ögonprotokollen gör dock att det loggas som en diagnos och resultatet av den anledningen inte blir vad det tidigare skulle blivit dvs: UA.

Hans armbågar såg prima ut och höfterna sådär vanligt staffefina, och då menar vi med den för vår ras normala knappa vinkeln. Förmodligen C - men jättefin passform och vad gäller livslängd och livskvalité så kan han fortsätta med sitt fulltösmedvetslös race så länge han vill!

Tack igen Carina & Tomas för skjutsen! Vi hade en trevlig pratstund i bilen på vägen dit

 

Sedan var det Irma & Nova's (Idun) tur, och dom hade "vanliga UA ögon". Sedan något snopet på Eros så hade han ett höger öga som fick diagnosen "Lindrig ö.p katarakt, vars ärftlighet ej kan bedömmas i dagsläget utan en omlysning om 1år behövs" Nå, han skulle ju faktiskt inte gå i avel förräns tidigast som 2åring och då förstås inte utan att se att hans mentalitet, exteriör och hälsa fortsatt var lika bra som den är idag. Så någon förändring på den punkten blev det ju egentligen inte.

nedan ser ni syskonen väntandes på världens bästa röntgen-Kicki

   


Röntgen för resterande, dvs Eros, Irma & Nova gick som en dans. Vackra armbågar kunde dom stoltsera med och likaledes ovanligt vackra och djupa höftledsskålar. Röntgen är aldrig mer än bara en del av hunden och aldrig mer än en del av vårat avelsarbete. Vårat mål är att undvika att använda några grava dysplaster (något man löper en liten risk för när man använder oröntgade individer), eller att dubbla på lindriga dysplaster. Därför måste vi, för att kunna jobba på det viset, röntga allt som vi använder i avel samt så många av kullsyskonen i alla kullar som vi bara kan. Det är ett långsamt, kostsamt (både för oss och för valpköparna) system som inte ger några snabba resultat. Dessutom är detta något VI valt att jobba med i VÅR kennel. Vi skulle aldrig lura i våra valpköpare att detta skulle innebära att en hund från oss är bättre än någon hund från en kennel som inte valt att jobba lika fokuserat på samma frågor som oss.


Söta Nova nedan var precis som matte Birgitta påpekat en äkta duracellkanin, kombinerat med bergsget :-) Birgitta hade många roliga historier på lager redan och då är Nova ändå bara 1år ännu. I alla fall kan man konstatera att Birgitta som är van staffeägare (har en äldre tik hemma på dryga 9år, och hon har i perioder tagit hand om gulligaGullan) besitter den så viktiga egenskapen:humor. Den behövs verkligen


 

Nova passar på att charma några i väntrummet, rätt tänkt Nova- fler behöver staffar i sina liv :-)

Och på tal om charmade så har ögonlysaren vet. Titti Sjödahl Essén blivit med staff! Underbart! Det är Yen, kennel Backgammons som sett till att göra det enda rätta och frälsa Titti på rasen :-)

   

när Eros husse Camilo dök upp när det hela var över konstaterade han stolt att "gud så lugn Eros och alla andra är" vi skrattade gott åt den kommentaren vill jag lova.

En lugnande spruta i nacken gör underverk med de flesta :-)

  

tack alla fina valpköpare för igår, det var som vanligt en fröjd att träffas   

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards