garpenblogg

Alla inlägg under april 2012

Av Maria - 13 april 2012 14:38

och hoppades på att lusten att jobba med alla dessa måsten skulle öka- men icke. Istället sitter jag här och funderar,,,


Senaste nr av Hundsport har ju nu hittat sin väg fram till de flestas brevlådor och personligen grät jag en skvätt av lycka när jag läste texten! (sant) Jag hade känt mig så orolig för vad som komma skulle, det kändes som att fallgroparna var många och artikelförfattarinnan lyckades undvika dem alla! Helt otroligt befriande.


Att sedan få glädjas över att se våra två vinnarannonser på Yoyo & Vera samt Sofias på Totte & Agnetas på Josef var superskoj, Dom var både fina och satt på ett superställe.

Det som förvånade mig var att inte fler staffuppfödare hade tagit tillfället i akt och köpt annonser. Det var vi och Sandstaff i ensamt majestät.


För er som inte visste så kostar en vinnarannons 900kr och man behöver inte ha en drös av titlar att lägga ut,,, Man kan lägga ut den i vilket nr av Hundsport som helst. Sedan är det förstås roligare att välja ett nr där just ens egen ras har presentation... fast att nu då vänta i ca 25år tills nästa gång kanske är lite lång tid? Så jag föreslår att ni kör på istället redan i nästa nr kära vänner! ÖS PÅ! Skulle älska att se fler staffar i Hundsport :-)

Sänd in en snygg bild på er staff till marianne.juberg@swipnet.se  och betala in 900kr   


 



Av Maria - 13 april 2012 11:38

Garpenborg's Agata & Garpenborg's Underverk

Aliz & Vera


Vera är moster till Aliz. Aliz är nämligen dotter till Wita (ja, halvmoster, men så noga måste vi ju inte vara) och mellan dem skiljer det 4år. Aliz som ska få valpar nästa vecka (tors eller fre) slussas långsamt och försiktigt in i familjen. Vi tar det alltid väldigt lugnt med nya hundar som ska stanna så länge som fodertikarna ju gör. Den första dom får bekanta sig med är alltid Vera. Snällare brutta än henne får man leta efter, dessutom är hon ju äldst här hemma. Sedan blir det Irma och till sist den lilla surisen Yoyo. Och vid det laget är ofta Yoyo så van vid att hunden i fråga är här och eftersom de andra två är avspända så ger det henne de bästa förutsättningarna. Det lönar sig att vara sådär noga, för det är himla skönt sen när vi kan ha alla tillsammans - i allafall när vi är bara familjen här hemma. Vid besök brukar vi ha mammorna separerade då det är onödigt att utsätta dem för den stressen, vi har inget vi känner att vi behöver bevisa, dessutom är det svårt för oss att hinna med att hålla koll på barnen, besökarna och dessutom läsa hundarnas sigaler samtidigt- då är vi glada över att vi har så pass stort att alla kan vara på sina håll :-)


nå, här kommer bilden på Helan & Halvan

 

Av Maria - 13 april 2012 11:31

Så här prickig och fin var Alexander när han kom hem från dagis häromdagen, påminde mig om min pappa som ofta såg ut ungefär likadan i ansiktet efter sina arbetsdagar :-)

 


MEN han bräcker inte den här damen:

 

Vera! ingen kan konsten att skita ner sig som hon (bilden från några sommar sedan)

Skitiga barn & skitiga hundar innebär ju att dom haft roligt   

Av Maria - 11 april 2012 12:55

Inatt vid fyratiden blev Ulla mamma till tre små bebisar. Två tikar och en hane   

Allt gick underbart bra, Ulla är enastående som mor, en ynnest att få dela dessa nu fyra kullar med henne. Känner mig sprickfärdig av stolthet över denna guldklimp till tik. Hon är så närvarande i hela processen vilket ju släpper in en som uppfödare på ett härligt vis. Under temp-dippen så låg hon under täcket med mig och huttrade. Vi kurade verkligen skymmning ihop och jag grät en skvätt eller två när tankarna vandrade tillbaka till hennes anmödrar som även dom gått igenom samma process med mig vid sin sida.

(Vera, Saga, Gullan, Asta- de tre sistnämnda finns numer i våra hjärtan   )

 

bara några timmar gamla

 


när pojkarna kom ner från övervåningen fick jag uppleva det fina om igen genom dem, de tindrade med ögonen och var så där långsamma i sina rörelser som barn gärna blir när dom ska vara försiktiga.

 

 en eskimåpuss

 

  


 


nyvaken och nyfiken :-) båda barnen med onepiece som dom fått av Sarah & Mattias på kennel Vingstaff- tack både v och barnen tycker dom är perfekta!!

 


efter en valpning är alla i huset trötta, utmattade ligger de här och där sovandes. Klart dom oxå sitter vakna och på alerten när hushållet utökas med nya liv nattetid. Skulle själv vilja ta mig en tupplur men passar nog på att få lite gjort i stället. Sova kan jag göra när jag blir äldre :-)


Av Maria - 10 april 2012 12:13

Ulla provligger sin valpningslåda, den är ju henne välbekant så det behövdes bara att hon bäddade till den så som hon ville ha den och sedan var det ryggläge med en djup suck som gällde

 


 


pojkarna däremot kunde inte förstå den nya ordningen, detta rum används som busrum mm annars. Att Ulla nu har ensamrätt föll inte i god jord :-) Till sist kilade dom in och pressade sig ner i dessa förvarningslådor och lovade att minsann inte vara ivägen,,,dom satt där i hela 2minuter,,, Nåvä, det löser sig, dom förstår när väl de små tittat fram att Ulla och hennes bebisar måste få vara ifred

 


 

Av Maria - 9 april 2012 15:30

åh vad det känns som om det gått mer än 4år sedan A kullen var så här små. Oftast är det ju annars tvärtom, att man undrar vad som hände med tiden, men detta känns verkligen som att det var länge sedan.

Så söta alla 8 ute på gräsmattan


GRATTIS allihopa!

 


 



 


 


 


så här GALET tjock var Wita innan dessa 8 behagade titta fram :-)

(hon hade 9st i magen, men den första klarade sig inte- tog för lång tid innan den kom ut)

 


mammabestyr

 


 


här vilar hon upp sig lite med halvsyrran Vera, sötaste kompisarna   

 

Av Maria - 8 april 2012 21:53

är lilla Rut! Garpenborg's Viola. Fotograf är matte Susanne

 


snart fyller hon hela 7år!

Av Maria - 8 april 2012 21:24

eller inte riktigt, men jag kom i alla fall på vad som var tricket: IRMA. Sedan hade man ändå behövt vara ytterligare en person, men nu vet jag i alla fall hur jag ska bära mig åt.

Så, här kommer några bilder på Veras stilige son ståendes på fyra tassar, det tar sig


 

öron som nästan sitter som en rosett mitt på huvudet när Irma uppenbarar sig

 


 

problemet är att jag har Irma för nära på alla bilderna så dom blir inte direkt användbara i den bemärkelsen

 


 

men man får i alla fall ett hum om hur han ser ut

 

och näe, han går inte runt med svansen så här, bara när han väntar på att Irma skall komma rusandes förbi honom :-)

 


 

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards