garpenblogg

Alla inlägg under september 2012

Av Maria - 13 september 2012 15:51

 

första tanken är GUD så gulligt! Så börjar jag fundera över vad det är som är så gulligt, tvillingar hade det kunnat bli, men nu ska ju mina hundar äta upp det som hade kunnat bli ett par gulliga kycklingtvillingar,,, Ja jag vet att ingen tupp finns i närheten av hönsen på dessa ställen,,,men ändå,,,

Av Maria - 12 september 2012 17:33

Idag fyller vår Å kull 6år. G-borg's Åke, Ådi, Åberg, Åsa & Ånna kom alltså till världen för 6år sedan när vi bodde i förra huset. Just idag tänker vi alltså lite extra på dem, på deras hussar & mattar, på mamma Ronda och även hennes två familjer. Vi tänker på Ådi som inte lever längre och ja mycket tankar blir det.

Varmt grattis till er alla!


så här ser det ut i tomteverkstan idag :-)

 

Att försöka att skicka en grattis present till varje valps födelsedag livet ut är något vi bara började (hum minns inte, kan det vara kanske minst en åtta, nio år sedan,,,,) med och med åren inser vi att det är mycket bra som kommer ur detta. Till att börja med är det förstås lite skoj sådär, men det ger oss en stunds eftertanke till kullen i fråga, även så uppdateras adresslistorna då årligen och när hundarna sedan börjar bli mer till åren så brukar vi ringa före födelsedagen för att höra att hunden/arna fortsatt mår bra innan vi postar nåt gristryne såattsäga :-) På så vis har vi en viss koll på hur gamla alla blir.

Som alla uppfödare märker så är det förstås så att vissa hundar "försvinner" det går nog aldrig att komma ifrån. Som ny tänker man ofta att detta inte skall hända en själv, hur svårt kan det vara liksom, men snart märker man att det av lika många skäl som det finns valpköpare, är oundvikligt. Men för oss är detta ett sätt att bibehålla en kontakt om än i miniformat med de flesta som köpt hund från oss.

Sedan har ju kullarna en tendens att klumpa ihop sig *skrattar* löpcyklarna ligger ju där dom ligger och således är det mycket godis & porto som går åt vissa månader!

Ibland glömmer vi bort och ibland (läs ofta) är vi sent ute, men men hundarna har förhoppningsvis ingen uppfattning om datum :-)


(ps jaaa är medveten om att det är lite prettovarning på detta inlägg, vi tycker självklart inte att vi är bättre än nån annan kennel som inte skickar grattiskort, eller sämre än nån annan kennel som kanske bjuder på värsta grejerna. Bara att detta är så som vi gör, och att även om det började som en kul grej och kanske inte var tänkt att pågå för alltid så har vi sett att det har fördelar som vi inte tänkte på från start. Ds)


Av Maria - 12 september 2012 15:34

kom från Wita med familj. Dom njuter av denna sensommar (för visst känns det lite som det) på bästa vis, dvs med hundar på en folktom strand :-)
tack till matte Liza för bilderna på din klimp.

hur kom hon ut hit?

     

och nu även en mysig filmsnutt!


 

Witas kompis heter Quinnie och är den gråaste av dom :-)

Av Maria - 12 september 2012 15:11

    

det känns ju som värsta vinsten, tills jag fick beskedet att dom inte hade just den medicinen jag skulle hämta ut,,, men jag var väldigt glad en kort stund i alla fall :-)

Av Maria - 11 september 2012 15:00

det är med stor glädje vi kan konstatera att Garpenborg's Ikon "Eros" samt Garpenborg's Idyll "Qlura" båda har känd mentalstatus, samt har 1or på skotten (skottfasta för er som undrar vad sjutton det betyder :-) Vår I kull har än så länge klarat det mesta galant, bara att hålla tummarna för att det fortsätter. Irma & Nova låter vi göra sina MHn till vårkanten. Irma skall ju oxå om allt går vägen paras nu i november.


Men nu ska vi istället kika på lite söta bilder på de två skottfasta bebisarna :-) :-)

först ut är Qlura

Sedan en blåögd bebisEros

   


och Qlura som pussar gammelmormor Vera


   

och tillsist en av mina favoritbilder- en sovande trio. Närmast kameran ligger Irma, sedan Eros och till sist Alexander i sin resesäng       Sedan ligger ju faktiskt Nova längst till höger i bild, om än lite svårupptäckt   

 

TACK Micha & Camilo för att ni var så ivriga på att göra detta och for iväg så fort en plats dök upp (som f.ö Micha hittade:-) Underbara engagerade valpköpare- kram!

Av Maria - 11 september 2012 09:25

och roligt hade vi i alla fall :-)

Upptäckte sedan att Veras mage blev större & större,,,så vi fick skynda in och tvinga henne att ta det lugnt resten av kvällen. Dels svalde hon väl en del vatten när hon plockade upp äpplena, men hon hade nog ätit en del plommon & nån sorts miniplommon som vi har mängder av oxå.

Stora vanliga plommon har ju dumma kärnor man ska vara försiktig med, de små miniplommonen är nog ingen större fara. Men det man kan säga generellt när dom får i sig sådär oerhört mycket vätska är ju att det finns risk för magsäcksomvridning, därför ska de vila och inte stoja runt. Detta kan drabba staff, det vet jag den hårda vägen då en valp vid namn Garpenborg's Oden som exporterades till spaninen och under sin första tid där lekte ute i värmen med sina nyfunna staffevänner, drack massor av vatten, lekte lite till, fick magsäcksomvridning och dog i bilen på väg in till veterinären.


men- nu till filmbevisen- och Vera mår prima idag - min stålhund :-)


  
 


 


Av Maria - 10 september 2012 23:00

det där med att vara bluefawn (eller vilken ljus färg som helst förstås) och leka med en polare som tappar sina mjölktänder har sina sidor, man ser ut som om man kommit direkt från ett slagsmål,,,,

(sedan klippte vi gräsmattan och hon blev istället grön:-)

       

alltså det är Kalles blod på Irma. Alla hans P och M tänder lossnar typ samtidigt och han stinker järn. Nå strunt samma - ytterligare ett skäl till att inte pussa den lilla maskätande munnen,,, för tillfället i alla fall   

Av Maria - 10 september 2012 14:37

vi hade förmånen att få pussa lite på Wita häromdagen, Wita heter ju RLD N Garpenborg's Wanessa och är som kanske bekant mamma till vår A och D kull. Hon är framförallt en dundertrevlig liten 6årig tik som man inte kan annat än tycka om! Vera & Wita är kompisar och dom verkar inte ens hälsa när dom träffas utan det är bara så naturligt, som om dom bodde ihop. Egentligen kan man ju tycka att de borde störa sig liiite på varandra då dom ju är lite lika till sättet även om Wita är mycket mer väluppfostrad, men icke. Dom är som två små bär som bara liksom sitter där på samma buske. Eller ja går på gemensam promenad och fikar med sina mattar kanske jag ska skriva.   

 

Wita är, iom att hon är mamma till A kullen, även då mormor till K kullen. Kalle uppskattade att få träffa sin mormor och lyssnade faktiskt på henne när hon ljudligt sade till honom att skärpa sig. Förvånad blev han och insåg att gråhåriga mormor visst verkade ha pondus :-) 

Klart vi passade på att fota Wita med sitt barnbarn   

       

och sedan allihopa tillsammans (yoyo var med husse på jobbet)

 


och sedan fikade vi och hade lite pusskalas   

   


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards