garpenblogg

Direktlänk till inlägg 21 december 2012

Stora Stockholm del 4

Av Maria - 21 december 2012 20:15

så har vi då kommit fram till Irma. Vår fina gulliga Irma. Som vi anmälde mest för att vi inte ville lämna barnvakten (som denna gång blev vår snälla mamma- tack!) ensam med barnen och alla hundarna.

Eftersom Irma har en ovanlig (godkänd) färgoch således kan sticka ut väldigt i ett startfält så hade vi inga förväntningar direkt alls. Visserligen har hon satt sig fint i kroppen sista året och vi personligen tycker att hon är välbygd och korrekt så men ja, har man höga utställningsambitioner så är inte hennes färg den man väljer när man skaffar sig en valp.

Domaren uppskattade henne i alla fall och hon kom 4a bästa tik! Då ska man veta att det var hela 72st anmälda tikar - helt overkligt roligt tyckte vi   

   

 


nedan ser ni att vissa av besökarna roade sig med annat under denna långa dag :-) Det var Tuire på kennel Rennams dotter och hennes kompis som var skaparna till dessa alster :-)

     

och här ser ni Tuire med hennes fina Rennam Rati Riti Rallaa

   

ser ni domarens tjusiga lackskor? Där låg vi alla i lä kan jag lova :-)


*funderar*

det är trist detta att varje gång jag bara vill skriva nåt om vår fina Irma så påminns jag om allas åsikter i just färgfrågan. Tyck gärna att färgen är FUL SOM FAN, det spelar mig ingensomhelst roll. Färg är i mitt tycke det sista intressanta för oss som uppfödare. Därmed inte sagt att det är betydelselöst, absolut inte, men det är inte VIKTIGT.


Åh, jag hade som vanligt en massa funderingar här, men jag får inte riktigt till det,,, Orkar heller inte lägga ut alltför känslosamma upprörda saker för då får man så upprörda reaktioner tillbaka och det orkar jag inte heller :-) Påminn mig nån gång så lägger jag texten som ett utkast här i väntan på att mina känslor skall sluta svalla.

I alla fall kan jag avsluta med att säga att allas vår fina ras, SBT, är en långlivad, trevlig och överlag väldigt sund ras. Till er som inte håller med så skulle jag vilja rekommendera att ni istället för att läsa f.b mm under julhelgerna ägnar tiden åt att läsa andra rasklubbars RAS. Samt kanske kikar in på dessa klubbars hemsidor och jämför lite. För jag upplever att perspektivet ibland kan bli lite eh snävt? Ja snävt är ett  bra ord. Det är även det ordet som skulle beskriva den avelsbas vi skulle få om vi uteslöt alla de hundar ur avel som vissa önskar sig :-)


 
 
Elin

Elin

22 december 2012 00:15

Åh fina Irma.. Hennes färg är INTE ful. Jag tycker den är jätte fin, om än ovanlig att se på en staff men det gör bara att man tittar till en extra gång och lägger märke till henne. Min vänner som var förbi o tittade en snabbis tyckte Irma var jätte fin och vart helt förälskade i henne. =)

Och ja våran klubb och våran ras är bra och frisk.. eller frisk o frisk.. Det beror väl alltid på vad man jämför med. Men med tanke på hur gamla många staffar blir så säger det väl ändå en del.. Sen är det ju alltid så att man kan möta på tråkigheter på vägen. Alla har inte tur jämt. Livet är orättvist. Men ser man till det stora hela blir staffen ändå relativt gammal. Och det hade dem inte blivit om det var en sådan sjuk ras.
Det är bara synd att folk inte uppskattar rasen och hundarna som finns utan letar istället bara fel hos var och varannan individ samt människan som fött upp dessa felaktiga individer..
Folk skulle nog må bra mycket bättre om dem blev mer positivt inställda.
En kram till er och en extra kram till fina Irma!

http://emblaoalte.bloggagratis.se

Maria

22 december 2012 20:27

Nice att du tycker hon e fin :-) Jo, men det finns förstås många människor som uppskattar dessa färger mycket.

du skriver det så bra själv, livet är inte alltid rättvis och det är lätt att stirra sig blind just på de orättvisor man råkar ut för, eller de bekymmer ens hund får. Men tittar man på rasen i stort rent statistiskt så är den faktiskt frisk.
Jag tror det kan bli lite som med ens vikt, man uppskattar den inte föräns det är för sent och man gått upp ännu mer *skrattar*

stor kram till dig, du är duperduperbäst!

 
Marianne

Marianne

22 december 2012 01:45

Hmmm, nu snurrar det runt en massa i skallen som jag också vill säga i ämnet, men jag får inte heller till det ikväll... Vi får ta det en annan gång :-)

kram & hoppas den långa julen blir toppen!

http://winniehurst.bloggagratis.se

Maria

22 december 2012 20:24

men visst tänker man en massa kring dels historiken, hur olika det är från land till land,,,samt vad som är fakta och vad som faktiskt bara är tyckade.
Tänker på förr i världen när Kirsten dök upp med sina blåa hundar, vad exotiska dom var då som nu såattsäga. Fast då tyckte de flesta av oss bara att dom var fina, inget mer med det liksom.
Det blir som omfattande när man tänker på den här frågan. Bara grejen att "det är bara för att tjäna enkla pengar" kan få mig att bli helkt allergisk

nåja, vännen, god jul på dig med- och vi hörs (som alltid:-)) snart hoppas jag

 
Ingen bild

sisko

22 december 2012 06:46

hur kan någon tycka att Irma är ful ???jag personligen tycker att hon är superfin med just den färgen hon har,,,

Maria

22 december 2012 20:21

ja, man kan ju undra vad folk har för konstig smak :-) :-)
jag har iof nån färg jag är mindre förtjust i, men jag gissar att den dagen man behåller nån liten i just den färgen så kommer man ända sig
kram på dig & stora familjen din

 
Ingen bild

Erica

22 december 2012 08:57

Grattis! Till Irma :) Vilken kul överraskning ändå, det är alltid som roligast när man inte förväntar sej något. Jag tycker iallafall att hon är FIN SOM FAN, och sen finns det faktiskt viktigare aspekter än just färgen att ta hänsyn till. Tråkigt att dessa (negativa) människor har lyckats sätta spår genom att du påminns om allas åsikter i färgfrågan när du ska skriva något om Irma, så ska det ju inte vara... Hon är eran underbara familjehund först och främst, det är det viktigaste. <3
Kram!

Maria

22 december 2012 20:09

Hej snälla du,
tack, och du har helt rätt i att det är lite synd att det blir sådär. Men jag kommer faktiskt på mig själv rätt ofta i dessa tankebanor, och blir irriterad över att folk styrs på ett sådant banalt vis,,,
För x antal år sedan var det ett liknande surr om röda, sedan när de blev vanliga så blev det de vita i olika färger, och nu blue & fawn.
Ursh ja, suck. Jag har alltid gillat denna färgen, hade blå katt när jag var liten, så även kaninerna hade den färgen, sedemera blev det en häst som påminde lite :-) Och efter nu närmare 17år med denna rasen har vi fött upp 2st i dessa färger. Det är ju inte direkt som att vi satt just att få fram blått överst på vår önskelista för då hade vi nog skaffat oss det tidigare.
Nåväl, vi får ta och surras vid snart igen tycker jag :-)
Stor kram så länge

 
Åsa, Zelma, Lego och co.

Åsa, Zelma, Lego och co.

22 december 2012 09:41

Irma är så fin! och det du skriver är så himla rätt!

http://www.fitnesstempel.blogspot.com

Maria

22 december 2012 20:03

Tack, fina ni. Muskelpaketet Irma hälsar extra till Tempelborgens muskelpaket :-)
god jul

 
Ingen bild

My

22 december 2012 10:55

Irma är en superfin hund likaså Eros och finaste Mango :-) Och det är inte bara färgen som gör det utan rasen i huvudtaget!!
Grattis till 4e placeringen :-)
Mvh My

Maria

22 december 2012 20:02

Hello My,
jo jag håller ju förstås med dig i det. Har alltid gillat variationen som finns inom rasen. Även om jag själv i många många år "bara" hade brindle hundar. Det bara blev så helt enkelt.
Ja Mango, fine Mango- tänkte faktiskt på honom idag, oerhört stor personlighet.
Och tack :-) Vi är så glada över placeringen och nu hoppas vi på att hon är dräktig såatt Eros kan bli morbror :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 9 april 2018 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - 24 mars 2018 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - 14 mars 2018 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - 14 mars 2018 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards