garpenblogg

Alla inlägg under december 2012

Av Maria - 26 december 2012 14:04

blev precis sådär mysig som jag hade hoppats på, rent & fint (ja med undantag för att matthias satte upp nya lampor i matrummet) färdig promenerade hundar och förväntansfulla barn    älskar verkligen julen!

 

Kristoffer fick börja med att öppna paket från sin gudmor Birgitta och han blev supernöjd med sin coola tröja samt vantar från Japan. Lustigt nog ville även den japanska terriern vara med vid just denna paketöppning, kanske hon kände ursprungslandets vindar   

 


   

Av Maria - 26 december 2012 12:34

nu måste vi lägga upp lite fler bilder på allt fint/gott/snyggt vi fått av en massa gulliga människor :-)

Först ut är Decibel med husse & matte som gav oss en massa goda teer och en tésil (kan behövas då vi bara har en och i gengäld väldigt många tedrickande besökare) samt kaffe i smaken pepparkaka- STORT TACK!!! Vi har ett välfyllt förråd tack vare er och det känns skoj att ha så mycket att erbjuda våra gäster, samt njuta av själva förstås. Vi är så glada över att ha lärt känna er och det ska bli så roligt att få mer med varandra att göra nästa år när Decibel ska bli mamma

 


julens störta överraskning stod Jannis & Elin för. Jannis är Sagas första husse, han som pussade henne och ömt hade henne i sin famn nästan dagligen från det att hon var nyfödd. Jag minns att både hans & Kattis kärlek till den där lilla valpen Saga var något alldeles speciellt, jag gissar att hon kom in i deras liv i en väldigt lämplig tidpunkt. Saga är mamma till kennelns U och W kull. Hon är således mamma till både vår Vera samt hennes halvsyster Wita som båda är mammor eller mormödrar till de tikar vi idag arbetar med.

Som alla sagor så hade även denna sitt slut och hon finns inte längre, men lever vidare i alla sina barn, barnbarn & barnbarnsbarn   

Jo, julklappen bestod i en liten Verafigur som Elin själv hade gjort, samt en massa gott hundgodis och ett gulligt brev! Stort & varmt tack, att ta er besväret att komma över, att skriva de fina rader ni skrev, tack!

     


och jo, sedan minsann kom en av de sötaste små tomtenissor på besök- lilla Juli! (garpenborg's maj) Hon hade med sig matte & husse samt en massa julklappar! Vi blev verkligen överraskade och glada. Allt låt i ett superfint fat, som inte kommer till sin rätt i denna bild. Inte heller gör mina strumpor i bakgrunden det hela bättre :-)

       

  Varmt tack allesammans, ni gjorde vår jul till en toppenjul   

Av Maria - 26 december 2012 12:22

När man är minst vill man ju förstås göra som storebror så när Kristoffer skulle slå in en egnhändigt tillverkad pärlplatta till mormor i julklapp så ville lillebror göra det samma. I brist på pärlplatta satte han mig i arbete med att tillverka en sådan. När detta var klart satte han igång och slog in och slog in,,,,en del tejp kräves :-)

         


Här sitter han nöjd i soffan med sitt paket till momor

 

det som sedan inträffar är att han väldigt gärna vill öppna sitt tjusiga paket,,,sagt och gjort,,, Glatt utrop när pärlplattan uppenbarar sig :-) och sedan VIPS har Lisa snattat åt sig pärlplattan och ätit upp den (ialla fall delar av den,,,) bara småsmulor kvar i soffan. Den enda som verkade ledsen över det inträffade var undertecknad :-)

Av Maria - 23 december 2012 18:24

ser ut såhär :-) De tre äldsta hundarna var inga bekymmer alls, dom lägger sig ner och somnar rätt kvickt. Kalle & Lisa däremot har ännu inte kommit in i vanan och skuttade både hit & dit. Barnen var duktiga om än först för allvarsamma, sedan när jag sade att de skulle få godis om dom skrattade så log dom krampaktigt :-) Sedan slogs dom oxå en omgång- men på det stora hela gick det bättre iår än förra året :-)

håll till godo:

           

       


God Jul kära bloggläsare!

   

Av Maria - 23 december 2012 18:12

I dagarna tu har det dykt upp besökare med spännande paket här, det började med Diana, sedan kom det en avi från posten med avsändare Dio med familj, sedan hängde Sofia en svartvit påse på dörren. (kom ett par till dom får ett eget inlägg) Både vi & förstås hundarna är spända på vad som kan gömma sig här inne   

 

Sofias avnöt jag direkt, GUD så goda chokadbitar, verkligen smälte i munnen. Och teet är suveränt- jag hoppas på många tillfällen att få avnjuta det tillsammans med Sofia surrandes om hundar :-) Den perfekta julklappen!

     

Vera & Kalle snokar, och dom är vid de rätta paketen :-)

 

fast Vera gjorde ett undantag och smakade lite på Alexanders oxå :-)

   


Av Maria - 22 december 2012 20:30

åh vet ni, häromdagen sammanföll livet sådär perfekt som det ibland kan göra. Vi var bjudna på kalas hos min moster med familj i solberga och SE UCH, NO UCH Garpenborg's Toscana "Troja" med husse Arne befann sig ett par hus bort. Klart vi bestämde träff. Vi träffade senast Troja & Arne 2008  när det var världsutställning här i sthlm och hon fick då exc i championklass men oplacerad, dock tävlade hon i best brace med Zören och där vann dom :-) Så det hade hunnit gå ett par år. Det var så himla roligt att få träffa henne igen! (ja dig oxå Arne förstås:-)

Troja fyller 10år den 28e feb, men inte märktes det. Knappt några gråa strån alls och en smärt snygg kropp.

       

Lite svårt fotat då det snöade som sjutton men nog ser man hur fin hon är.

Arne, varmt varmt tack att du tog dig tid till detta så jag fick pussa på henne, det värmer i hjärtat. Något som oxå värmer är att se hur mycket du älskar henne och hur viktiga ni är för varandra. Det bara lyser om dig när du pratar om henne, och hon hade bara ögon för dig.

Så vackert   



Av Maria - 21 december 2012 21:44

var oxå på mässan i söndags- vi blev så fulla i skratt att vi bad om att få ta en bild. Så voilá här är hon: Irmisens dubbelgångare (namn okänt för oss)

 

vi hoppas det gick lika bra för denna tiken i amstaffringen som det gjorde för Irma i hennes ring :-)

nedan ligger den lilla Irma och sover efter en hård dag på mässan   

 

Av Maria - 21 december 2012 20:15

så har vi då kommit fram till Irma. Vår fina gulliga Irma. Som vi anmälde mest för att vi inte ville lämna barnvakten (som denna gång blev vår snälla mamma- tack!) ensam med barnen och alla hundarna.

Eftersom Irma har en ovanlig (godkänd) färgoch således kan sticka ut väldigt i ett startfält så hade vi inga förväntningar direkt alls. Visserligen har hon satt sig fint i kroppen sista året och vi personligen tycker att hon är välbygd och korrekt så men ja, har man höga utställningsambitioner så är inte hennes färg den man väljer när man skaffar sig en valp.

Domaren uppskattade henne i alla fall och hon kom 4a bästa tik! Då ska man veta att det var hela 72st anmälda tikar - helt overkligt roligt tyckte vi   

   

 


nedan ser ni att vissa av besökarna roade sig med annat under denna långa dag :-) Det var Tuire på kennel Rennams dotter och hennes kompis som var skaparna till dessa alster :-)

     

och här ser ni Tuire med hennes fina Rennam Rati Riti Rallaa

   

ser ni domarens tjusiga lackskor? Där låg vi alla i lä kan jag lova :-)


*funderar*

det är trist detta att varje gång jag bara vill skriva nåt om vår fina Irma så påminns jag om allas åsikter i just färgfrågan. Tyck gärna att färgen är FUL SOM FAN, det spelar mig ingensomhelst roll. Färg är i mitt tycke det sista intressanta för oss som uppfödare. Därmed inte sagt att det är betydelselöst, absolut inte, men det är inte VIKTIGT.


Åh, jag hade som vanligt en massa funderingar här, men jag får inte riktigt till det,,, Orkar heller inte lägga ut alltför känslosamma upprörda saker för då får man så upprörda reaktioner tillbaka och det orkar jag inte heller :-) Påminn mig nån gång så lägger jag texten som ett utkast här i väntan på att mina känslor skall sluta svalla.

I alla fall kan jag avsluta med att säga att allas vår fina ras, SBT, är en långlivad, trevlig och överlag väldigt sund ras. Till er som inte håller med så skulle jag vilja rekommendera att ni istället för att läsa f.b mm under julhelgerna ägnar tiden åt att läsa andra rasklubbars RAS. Samt kanske kikar in på dessa klubbars hemsidor och jämför lite. För jag upplever att perspektivet ibland kan bli lite eh snävt? Ja snävt är ett  bra ord. Det är även det ordet som skulle beskriva den avelsbas vi skulle få om vi uteslöt alla de hundar ur avel som vissa önskar sig :-)


Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards