garpenblogg

Direktlänk till inlägg 26 april 2013

Kennelns första champion

Av Maria - 26 april 2013 15:45

Detta var en mycket speciell tik, Dorthes fina lilla Frida   Hon var syster till Felicia som ni såg i förra inlägget, och hon var min första egenuppfödda champion- en speciell plats har man då i en uppfödares hjärta/minne/sinne   Det är som att man för första gången får ett kvitto på att man tänkt rätt, att man är på rätt väg, att någon/ra andra ser de kvaliteér man själv tyckt sig se. Att hon sedan var en smart donna som älskade att samarbeta med sin matte är ju ännu roligare, detta är ju en bruksras så för att ens kunna bli champion krävs det bruksmeriter. Nå, jag lämnar den biten därhän då det är så oerhört mycket saker som måste klaffa för den typen av meriteringar, och det jag syftade till ovan var just den exteriöra biten. Frida erhöll sitt championat 1996 och för att ge er en bild av hur oerhört svårt det är att lyckas med detta kan jag då berätta att kennelns andra rottweiler champion inte kom förräns 2012 då Garpenborg's Ånna tog sitt sista cert, då dräktig med sin dotter Lucille   

 

det skiljer 13år mellan dessa två tikar, och ja, dom är släkt i rakt nedstigande led. Fridas mamma Bebban är gammelgammel mormor till Ånna. Finns vissa likheter helt klart. Dock har generationerna emellan inte varit exteriört lika, detta då jag helt enkelt var tvungen att fokusera på hälsa & mentalitet under alla dessa år, innan jag återigen kunde slänga in även den exteriöra aspekten igen

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria

26 april 2013 18:33

Till Erica:
jo jag tänker på dig varje gång jag ser ett stryphalsband :-) och måste bara berätta att Ånna är den hund jag mött som drar MINST i kopplet, hon skulle kunna ha stackel på sig utan att hon skulle märka det ens. Detta halsband kommer förmodligen från någon av hennes föregångare i hushållet Hansson. Dom har haft rottweiler sedan tidigt 70 tal :-)
Så mao ingen fara
kram på dig din söta djurvän!

 
Marianne

Marianne

28 april 2013 11:12

Ja, jag tror inte Ånna KAN dra till i kopplet ens - en garnstump hade funkat som koppel på henne :) Underbara fantastiska hund! <3 Har inte hennes matte och husse tröttnat på henne än? ;-))))

kram

http://winniehurst.bloggagratis.se

Maria

29 april 2013 11:14

sant,,, det kan hon nog inte :-) kan fråga dom nästa gång jag pratar med dom- ifall dom tröttnat *skrattar*
kram så länge

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 9 april 2018 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - 24 mars 2018 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - 14 mars 2018 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - 14 mars 2018 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ garpenblogg med Blogkeen
Följ garpenblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se