garpenblogg

Alla inlägg under augusti 2013

Av Maria - 29 augusti 2013 15:39

Pias vackra Prillan fyllde hela 14år i maj i år. Dom hade tänkt komma på lördag men Prillan hör inte längre så bra och kan tycka det blir jobbigt med så många andra hundar som det nu blir. Vi får istället hylla henne lite extra här på bloggen <3
(Hennes barnbarn Rut kommer däremot vara på plats, hon är 8år nu....)
Prillan blev som junior BIR på staffespecialen i Gränna, året var 2000 och hon följde upp denna prestation genom att året efter placera sig som andra bästa tik och vinna det första tikcert som delats ut av SSBTK. Före 2001 var nämligen rasspecialerna inofficiella. Iof så kanske jag ska nämna att de fortsatte att vara inofficiella även efter 2001 för att slippa bli rättad :) 2004 kom nästa officiella rasspecial, ja ja hursomhelst nog om detta
Här en bild från den lyckliga dagen :)

Av Maria - 28 augusti 2013 15:13

Men först vill vi passa på att locka er med hjälp av detta välfyllda prisbord :) Och om inte det hjälper er att hitta så kan ni följa dessa råd:


Från Stockholm 
Kör E18 mot Norrtälje kör avfarten Rimbo, väg 280 
mot Rimbo, Hallstavik ca 13 km. Kör förbi skylten Rimbo centrum, sväng höger v
äg 280 mot Edsbro, Hallstavik
i ca 5,2 km, efter Södertjära 300m kör höger på liten grusväg. Skylten 
Jägarhyddan är gul med röd kant och sitter på väns
ter sida. 
 
Från Uppsala 
Kör E4 mot Stockholm tag av avfarten Norrtälje väg
 77 till Rimbo. Sväng vänster 
mot Edsbro, Hallstavik väg 280 , se ovan. 
 
Från Norrtälje
Kör E18 mot Stockholm tag av avfarten Rimbo, Uppsa
la väg 77. Vid ICA Rimbo 
sväng höger väg 280 mot Edsbro Ca 4,7 km. se ovan.
 
 
Från Edsbro 
Kör väg 280 mot Rimbo ca 14 km sväng vänster till Jägarhyddan liten grusväg.



Vi tackar Sarah & Mattias på Vingstaff för dessa härliga halsband fr Spanien som snart sitter runt någon garpenborgares hals :)

I övrigt är det världens bästa hunddagis, dvs UllasHunddagis som bidragit!!

Träffen startar med lunch kl 12 och avslutas med fika & märgben runt 16.30-17 Hembakade pajer till kaffet skall det oxå bli och det tackar vi Pysens matte Vivi för! Vi vet av erfarenhet hur goda de är :)

Av Maria - 26 augusti 2013 13:41

än att få hjälp med ringträningen på kennelträffen av inga mindre än trejde generationens staffe tjejer? Nä det blir nog svårt att toppa :-) Linnéa & Mathildas morfar, Sigvard Olsson, var en av Sveriges allra första staffeuppfödare och deras mormor, Maine Lundell, en legendarisk Bearded Collie uppfödare. Linnéa & Matildas mamma Charlott och deras moster Ulrica är båda utställningsdomare, och likt sina föräldrar oerhört framgångsrika uppfödare. Prefixen är Sunstaffs & Farmarens

 

Nedan presenterar systrarna sig själva:

"Vi är två systrar som är uppväxta i en riktig hundfamilj. Vår morfar Sigvard Olsson var en av de första att ta in Staffordshire bullterriern till Sverige. Han startade Sunstaffs kennel, 1968 och den första staffkullen föddes 1970. Han blev tilldelad Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj för att på ett förtjänstfullt sätt genom uppfödning främjat terrieraveln. Han var också med och startade upp Staffordshire bullterrier klubben i Sverige och han blev även utsedd till klubbens första ordförande.
 
Våran utställningskarriär började som så många andras i "barn med hund"-tävlingar. När vi blev 10 år gamla tog vi steget till att istället börja tävla i Junior Handling som är en handlingtävling för ungdomar mellan 10-17 år. Vi har båda tävlat väldigt framgångsrikt både med våra egna staffar men även med andra raser. Några utav våra främsta framgångar är när Mathilda vann guld på nordiska mästerskapet 2008 i Danmark, året därpå tävlade Linnéa i Finland på nordiska mästerskapet och vann silver. Efter vår Junior handling karriär har vi utbildat oss till Junior Handling domare och vi ägnar en hel del tid åt att föreläsa och träna handlers.
 
Vi ser framemot att träffa er och era hundar

Mathilda och Linnéa Sandberg"

 

 

Vill ni läsa mer om Mathilda & hennes hundar så har hon en blogg ni hittar HÄR

 


På lördag,,,

jo vi kommer att, som vi tidigare berättat, börja med att äta en gemensam lunch kl 12, sedan drar vi igång med ringträningen. Då delar vi in oss i två grupper, en för de som är helt nya på detta med utställning och en annan för er som ställt en del men som kanske antingen har en ny hund som behövs tränas eller som vill finslipa lite i största allmänhet. Pga det härligt höga anmälningsantalet så tänker vi ha 2st pass. Medans de två första grupperna kör ringträning med Linnéa & Mathilda så drar andra halvan av hundar, hussar & mattar iväg på tipspromenaden. Efter en timme ungefär så byter vi av varandra, mer än så brukar inte hundarna orka träna :-) 

på återhörande!


Av Maria - 23 augusti 2013 13:43

innan det är dags för oss att få träffa i runda slängar 45st garpenborgare med tillhörande hussar & mattar! Hur spännande som helst!


Vi återkommer här med mer info men i stora drag så möts vi kl 12 och äter lunch tillsammans, sedan har vi planerat in en mängd roliga aktiviteter. Dels kommer vi att ha handler/ringträning för alla som vill, till vår hjälp har vi proffs som skall vägleda er. Vi återkommer även om detta :-) Sedan kommer vi att ha uppvisningar i både lydnad, rallylydnad, samt agility- allt förstås med framgångsrika garpenborgekipage. Ni kommer även få möjlighet att prova på dragträning (kedja) samt få information om vad man bör tänka på om detta är något man vill börja med, även här presenterat av ett framgångsrikt garpenborgsekipage som tävlar i weightpull.


Tipspromenaden vill ni heller inte missa då vi, tack vare UllasHunddagis, har ett gediget prisbord!


 


Av Maria - 20 augusti 2013 15:46

lusten att blogga är nästan alltid stor, det förvånar mig då jag faktiskt initialt trodde att det skulle kännas rätt trist efter ett tag. Särskilt när jag väldigt sällan blir direkt personlig, fast man kan ju förstås tycka att bilder på ens barn/hundar/hem är personligt så det räcker :-)

Men det händer ständigt saker som jag känner att jag vill blogga om, bilder ramlar in på fyrbetna sötnosar och ämnen kring favoritområdet hundar verkar inte sina med åren.

Dock blir det så här ibland, när tunga saker inträffar, antingen hos våra egna valpköpare eller hos våra vänner och deras hundar, att bloggandet känns så futtigt,,, Lusten att skriva finns ändå, men känslan av att allt är så skört gör att jag oftast då väljer att ta en paus istället.

Vi har haft en sådan paus nu

en variant av att hålla andan lite

vi vill inte lägga ut en massa grattisar och glada gubbar just nu - vi väntar lite.- och vi hoppas att ni orkar vänta med oss och hålla tummarna.


så länge tänkte jag berätta om vad jag drömde natten mellan söndag och måndag. Och yes, jag är medveten om att andras drömmar är bland det mest ointressanta man kan tvingas lyssna till :-) Struntsaksamma, nu har jag i alla fall varnat er


jag blev jagad av en sadistisk saudiarabisk shejk som kort och gott hade som plan att inte bara mörda mig, utan även att lemlästa mig. Han hade en hel armada av män som i olika bilar förföljde mig medans jag sprang som en kanin i strålkastarskenet. Det var mitt i, någon för mig okänd, storstad och vid varje tillfälle jag trodde att jag kommit undan så möttes jag av ytterligare en svart bil med skrikande däck och med siktet inställt på att fånga mig. Vad jag gjort mig skyldig till i drömmen har jag ingen aning om.

Men ni ser nog det hela framför er, det var som vilken actionfilm som helst :-)
Det enda som skilde sig åt var mina tankar i drömmen- medans jag sprang för mitt liv hade jag bara två saker i huvudet:

"jag FÅR INTE glömma att anmäla till gimo, anmälan går ut imorgon kl 12" samt "jag MÅSTE komma ihåg att köpa sköljmedel så jag kan tvätta ungarnas kläder"


kissKalle får illustrera dagens inlägg   

   



Av Maria - 14 augusti 2013 11:12

 


osa imorgon!

På bilden syns vackraste och snällaste: Garpenborg's Lou-Lou

Frida & Connys ögonsten, och så även min

Finaste Lollan   alltid saknad

Av Maria - 14 augusti 2013 10:59

Michas starke kille Benji var ute på WP tävlingsbanan för ett tag sedan. Han lyckades, trots ett rätt långt uppehåll, med bedriften att placera sig på 3dje plats första dagen! Snyggt jobbat killen!   


Så här ser hans tävlingsresultat för helgen ut:

Dag 1 maxdrag 575kg 3e plats
Dag 2 maxdrag 665kg 5e plats


Benji heter i stamtavlan Garpenborg's Överman och är son till Ulla & Cait. Han är således morbror till Irma och hennes syskon i I2-kullen och gammelmorbror till O2 kullen :-) Glasklart som vanligt :-)


Micha med familj kommer att vara med på kenneljubileumet den 31a och hon har lovat att ta med sig selar och vikter för drag så att den som vill kan få prova på plats         


 



Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards