garpenblogg

Direktlänk till inlägg 7 november 2014

Lisa på WDS 2014

Av Maria - 7 november 2014 14:34

tänk hur olika man som utställare kan se på sin hobby, det är helt klart fascinerande. För oss är resultatet underordnat hundens upplevelse av att vistas i ringen. Det finns inget som är viktigare än att se till att inget sker på bekostnad av hundens välmående. Sedan att träning måste ske, mer för vissa än för andra, är självklart. Men även tränandet måste vara positivt.

Lisa har ju som alla ni som träffat henne, blivit mer och mer trygg med människor- staffarna har staffifierat henne ;-) I början på utställning så var det mesta svårt för henne, medan nu som 2åring så hanterar hon situationen fint. Bordsvisandet är väl lite dagsform men att friställa henne fungerar nu klockret! Så roligt! Att sedan visa för domaren att hon faktiskt kan gå riktigt snyggt tänker hon visst vänta lite med- men vad gör det så länge vi gör framsteg? Ingenting faktiskt :-)


Att sedan "vinna" när man är ensam är ju lite av en tudelad känsla, men strunt i det nu, för nu var det WDS som gällde. Både detta året och förra året i Ungern kom en helbror från en tidigare kull samt en kullsyster och nu även ytterligare en tik. Så trots att Lisa nu erhöll reserv cacib så blev hon alltså sist :-)

Men helt klart fall framåt från förra året när hon fick VG. Denna gången var det dessutom en domare från rasens hemland.

Nå, nedan ser ni två bilder på vår tös

   


sedan bilder på två av de tre vinnarna...

Vi är väldigt glada över vår vackert bygda, svansbeklädda, svansviftande, håriga tjej med kritvita tassar   

   

och såklart grattis till vinnarna!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 9 april 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - Lördag 24 mars 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ garpenblogg med Blogkeen
Följ garpenblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se