garpenblogg

Direktlänk till inlägg 27 december 2014

Räven & de sju staffarna

Av Maria - 27 december 2014 09:23

Imorse blev det närkontakt med en av de rävar vi så många gånger sett på lite håll. Det har annars alltid varit minst två och inland tre fyra stycken - hyfsat orädda. Men idag var det en ensam en

Det började med att jag såg den uppe på banan när jag och hundarna var på en intilliggande parkering och lekte lite. (Min pannlampa är guld) jag skrek och väsnades utan annan effekt än de att hundarna blev oroliga - räven var helt opåverkad :) muttrandes fick jag koppla hela bunten för att kunna ta oss genom skogen tillbaka hem. Till min, och hundarnas, stora förvåning ville räven hänga med oss :)
Den smög runt oss varv efter varv, i väldigt lugn takt, nyfiket betraktandes det spektakel som vi måste utgjort
För inte bara hade vi alla blinkande lampor på oss och färggranna kläder utan ljudet var utan dess like! Alla sju kvittrade, pep och skrek i olika tonarter!
Jag förbannade det faktum att min telefon är proppfull och således ej gick att filma med :( ett par suddiga bilder fick jag till med ena armen då den andra riskerade att bli amputerad
Intalade mig själv att detta borde betraktas som någon form av berikning för flocken samtidigt som jag funderade över rävens motiv. För jag vet väldigt lite om rävar överlag - men den såg väldigt frisk ut (fysiskt i alla fall - det mentala kan vi ju kanske diskutera) och kanske var den bara nyfiken och lite ensam.
Att rävar kommer fram till ensamma hundar har jag hört talas om, men till sju skrikande blinkande Staffar?
Som närmast skulle jag gissa att den var 2-3m ifrån oss, tyvärr var jag vid dessa tillfällen tvungen att hålla hundarna med båda händerna så bildbevis på detta saknas :)

 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Maria - Måndag 9 april 16:54

Under en heldag så kommer ni få prova på allt vad viltspår innebär.. ingen förkunskap krävs alls utan detta är en kurs inriktad just för nybörjare alt att man provat på lite men känner att man behöver ytterligare stöd.    Det är verkligen en perf...

Av Maria - Lördag 24 mars 09:26

Hej och varmt välkommen till Garpenborgs kennelträff fredagen 30e mars Här kommer vi försöka sammanfatta allt ni kan tänkas behöva veta inför dagen    Var? Stockholms Hundsportcentrum i Uppl.Väsby (vägbeskrivning i separat fil) När? Vi börja...

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:48


Den stolte fadern

Av Maria - Onsdag 14 mars 15:31


HD:B ED:ua Öga:ua L2HGA&HC: Gen.clear BPH: genomförd, skottfast Mamma till kennelns K3 kull ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ garpenblogg med Blogkeen
Följ garpenblogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se